! Upozornenie !
Z dôvodu reorganizácie skladu a inventúry objednávky vytvorené od stredy 18.9.2024 budú expedované 26.9.2024!

Ďakujeme za pochopenie 

Pes a Rakovina: Ako Môže Chovateľ Pomôcť Prírodnými Prostriedkami

 

Rakovina u psov je čoraz častejším zdravotným problémom, ktorý dokáže byť devastujúci pre zviera aj pre jeho majiteľov. Liečba môže byť náročná a vyčerpávajúca, ale existujú prírodné prostriedky, ktoré môžu podporiť imunitný systém psa a zmierniť vedľajšie účinky tradičnej liečby. V tomto blogu sa zameriame na to, ako chovateľ môže svojmu psovi pomôcť pomocou prírodných produktov, ako sú beta-glukán, olej z čiernej rasce a pestrec mariánsky.

1. Beta-glukán: Podpora Imunitného Systému

Beta-glukán je prírodná látka, ktorá má významné imunomodulačné vlastnosti. Môže pomôcť posilniť imunitný systém psa, čo je obzvlášť dôležité počas liečby rakoviny, keď je telo vystavené veľkému stresu. Beta-glukán sa nachádza v hubách, kvasniciach a niektorých obilninách a je známy tým, že podporuje aktivitu bielych krviniek, ktoré sú zodpovedné za boj proti infekciám a chorobám.

Ako ho podávať: Beta-glukán je dostupný vo forme sirupu, ktorý môžete jednoducho pridať do krmiva. Odporúča sa konzultovať dávkovanie s veterinárom, aby ste zabezpečili správne množstvo pre vášho psa. Pokiaľ ide o beta-glukán, odporúčaná doba používania 2-3 mesiace je len orientačná. Beta-glukán je doplnok, ktorý môže podporovať imunitný systém, a jeho dlhodobé užívanie môže byť prospešné, najmä pri chronických ochoreniach, ako je rakovina. Je však dôležité konzultovať so svojím veterinárom, aby ste zistili, či je dlhodobé užívanie vhodné pre vášho psíka a aké dávkovanie by bolo najlepšie. V niektorých prípadoch môže veterinár odporučiť dlhšie alebo aj kontinuálne užívanie doplnku.

2. Olej z Čiernej Rasce: Prírodný Protizápalový Prostriedok

Olej z čiernej rasce je známy svojimi protizápalovými a antioxidačnými účinkami. Obsahuje látku nazývanú thymoquinon, ktorá pomáha znižovať zápal a chrániť bunky pred poškodením. Pri liečbe rakoviny môže byť tento olej užitočný na zmiernenie vedľajších účinkov chemoterapie a podporu celkového zdravia psa.

Ako ho používať: Olej z čiernej rasce môžete pridať do stravy psa, alebo ho aplikovať priamo na pokožku, ak má váš pes kožné problémy spojené s rakovinou. Dbajte na to, aby ste použili kvalitný, čistý olej a konzultovali použitie s veterinárom.

3. Pestrec Mariánsky: Detoxikácia a Podpora Pečene

Pestrec mariánsky je rastlina, ktorá sa tradične používa na podporu zdravia pečene. Jeho hlavná aktívna zložka, silymarín, má silné antioxidačné vlastnosti a pomáha regenerovať pečeňové bunky. Pečeň je dôležitý orgán, ktorý zohráva kľúčovú úlohu pri detoxikácii tela, čo je obzvlášť dôležité počas liečby rakoviny.

Ako ho podávať: Pestrec mariánsky je dostupný vo forme drte. Môžete ho pridať do krmiva psa, ale opäť sa odporúča konzultácia s veterinárom, aby ste zabezpečili správne dávkovanie. Taktiež sa nemusíte obávať zvýšiť odporúčanú dávku. Ak si neviete dať rady, kontaktujte nás, radi poradíme.

4. Dôležitosť Stravy a Doplnkov

Okrem špecifických prírodných produktov je dôležité zamerať sa na celkovú stravu vášho psa. Vyvážená a kvalitná strava bohatá na živiny môže podporiť imunitný systém a zlepšiť celkový stav psa. Doplnky ako omega-3 mastné kyseliny, ktoré sa nachádzajú v rybom oleji (k dispozícií lososový olej v tej najvyššej kvalite), môžu pomôcť znížiť zápal a podporiť zdravie buniek.

5. Podpora a Starostlivosť

Liečba rakoviny nie je len o fyzickom zdraví, ale aj o psychickej pohode psa. Pravidelný pohyb, dostatok odpočinku a láskyplná starostlivosť môžu výrazne zlepšiť kvalitu života psa počas liečby. Masáže, jemné cvičenie a dostatok pozitívnej pozornosti môžu pomôcť znížiť stres a zlepšiť emocionálnu pohodu psa.

Záver

Rakovina je náročná diagnóza, ale s správnym prístupom a použitím prírodných prostriedkov môžete svojmu psovi poskytnúť potrebnú podporu počas liečby. Beta-glukán, olej z čiernej rasce a pestrec mariánsky sú len niektoré z prírodných produktov, ktoré môžu pomôcť posilniť imunitný systém, zmierniť zápal a podporiť celkové zdravie psa. Nezabudnite však vždy konzultovať použitie týchto produktov s veterinárom, aby ste zabezpečili ich bezpečné a efektívne používanie.

Diskusia (0)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: